Overslaan naar inhoud

Informatiebeveiliging

Waarborging van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van uw bedrijfsinformatie.

Cybercriminelen en de veiligheid van uw bedrijfsinformatie

top view of businessman hand working with modern technology and digital layer effect as business strategy concept-1
In de dagelijkse bedrijfsvoering kom je als systeembeheerder, bedrijfseigenaar, accountmanager en zelfs als facilitair medewerker in aanraking met bedrijfsinformatie. Bedrijfsinformatie die jouw organisatie ondersteunt bij het behalen van operationele of strategische doelen.
 
Informatie die wordt gebruikt om contact te houden met klanten, (productie)processen te stroomlijnen en nieuwe en bestaande bedrijfsvoering uit te breiden.
 
Informatie kan dan ook worden beschouwd als één van de grootste kroonjuwelen van jouw organisatie. Informatie die je dagelijkse bedrijfsvoering mogelijk maakt en daarom ook: informatie die je wilt beschermen.

ISO 27001

ISO27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging, met als ultiem doel om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie te beschermen. Deze norm beschrijft aan welke eisen je organisatie hiervoor moet voldoen.
 
De norm gebruikt een HLS (High Level Structure). Dit is de basisstructuur van elke ISO-norm. Zo zijn ISO-normen gemakkelijker te integreren binnen uw organisatie.

De norm biedt een procesmatige wijze van werken, waardoor de informatiebeveiliging beter geborgen wordt. Denk aan het beveiligen van kritische bedrijfsinformatie, continuïteitswaarborging en de bescherming van persoonsgegevens (AVG).
business documents on office table with smart phone and digital tablet and graph financial with social network diagram and man working in the background

De voordelen van ISO 27001

ISO 27001 is meer dan een certificaat.

Commercieel voordeel

In sommige sectoren zien wij dat bedrijven dienstverleners vragen om een ISO 27001 certificaat. Het certificaat is een teken dat je de juiste beveiligingsmaatregelen hebt getroffen volgens internationale standaard.

Door dit certificaat heeft u de mogelijk u te onderscheiden van concurrenten en een verhoogde kans om opdrachten succesvol binnen te slepen.

Beveiligingsniveau

ISO 27001 draait om de beveiliging van alle klassen van informatie en persoonsgegevens. Wanneer u de juiste maatregelen heeft getroffen en voldoet aan de eisen uit de internationale standaard voor informatiebeveiliging hoeft u zich minder zorgen te maken over de kans op het lekken en misbruik van informatie.

Procesmatigheid

ISO 27001 geeft elke organisatie de mogelijkheid om volgens vaste processen en werkwijzen te werken. Dit verkleint de kans op fouten in belangrijke, reguliere werkzaamheden aan systemen, firewalls, IDS-systemen en nog veel meer. 

Fijn voor uw organisatie, nog fijner voor uw personeel.

Wat wij bieden

Gegarandeerd een succesvolle audit.

  • Inrichting van documentatie

  • Implementatieconsult

  • Ondersteuning interne audit

  • Ondersteuning directiebeoordeling

  • Bewustzijnstraining

  • Klaar voor externe audit

Kom met ons in contact

We vertellen u graag meer over het ISO 27001 managementsysteem en hoe dit in zijn werk gaat. Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.